L’Ajuntament de Sant Feliu convoca un nou concurs per a la residència amb la previsió de construir-la per fases

Els municipis garrotxins de la Vall d’en Bas i Sant Feliu de Pallerols saben que són els primers a la llista a l’hora de rebre places de residència de gent gran. Aquest és el compromís de la Generalitat, tot i que de moment, el govern de Catalunya no ha posat data a l’atorgament. La congelació de les places de residència havia obligat l’Ajuntament de Sant Feliu a contemplar la construcció de la residència per etapes. La mesura, però, va despertar les queixes de l’oposició, que apuntava que el plec de clàusules adjudicat no contemplava la construcció de l’edifici per fases. El Govern municipal ha respost a la reclamació, i acaba de publicar un nou concurs públic on rectifica el procediment de la construcció.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha convocat un nou concurs públic per a la construcció de la futura residència per a la gent gran del municipi i el sector del Ter-Brugent. El nou plec de clàusules preveu la construcció de la residència per fases. La mesura respon a la reclamació del grup Units per Sant Feliu, a l’oposició, que considerava l’anterior concurs no vàlid, ja que no contemplava la construcció per etapes. L’actual plec de clàusules també preveu que l’empresa adjudicatària de la construcció sigui l’encarregada d’equipar l’interior de l’edifici i gestionar el servei. Fins la data, un total de quatre empreses s’han adreçat a l’Ajuntament interessades a fer-se càrrec de la construcció i gestió d’aquesta residència que vol donar servei, no només als veïns de Sant Feliu de Pallerols, sinó a d’altres municipis del seu entorn. L’alcalde del poble garrotxí, Joan Casas, recorda que actualment no existeix cap residència en els municipis que es troben entre Olot i Santa Coloma de Farners. La residència per a la gent gran ve a completar els serveis que ja es donen al centre de dia. Els projectes de centres de serveis per a la gent gran a Sant Feliu i la Vall d’en Bas donaran prioritat als dos municipis a l’hora de rebre places concertades per a la gent gran. La Generalitat, però, encara no ha anunciat cap nou atorgament de places. L’alcalde, tot i així, apunta que el fet que el centre de serveis ja compti amb un espai construït dóna la possibilitat d’instal·lar-hi nous llits en pocs mesos, i estar preparats per quan s’anunciï un nou atorgament de places de residència per a la gent gran.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols convocarà un nou concurs per construir la residència per a la gent gran