El Museu de la Garrotxa apropa les matemàtiques als visitants amb la mostra lúdica ‘Experiències matemàtiques’

El Museu de la Garrotxa exposa, des d’aquest dilluns, ‘Experiències matemàtiques’, una mostra formada per materials lúdics per apropar d’una forma divertida les matemàtiques als visitants. L’exposició es pot veure a l’Hospici fins el proper 1 de maig.


El 14 de març es recorda, cada any, el número Pi o constant d’Arquímedes. Segons el format anglès, aquest dia és el 3 del 14, els primers nombres que configuren aquest número matemàtic que determina la constant que relaciona el diàmetre d’una circumferència amb la longitud del seu perímetre. El dia Pi va ser aquest dilluns, i el Museu de la Garrotxa va inaugurar l’exposició ‘Experiències Matemàtiques’, una producció del Museu de les matemàtiques de Catalunya i que vol aproximar aquesta ciència als visitants. Són un conjunt de diversos materials manipulatius i lúdics que proposen reptes relacionats amb les matemàtiques. Coincidint amb la mostra, hi haurà activitats especials per a escoles, de les quals en gaudiran més de 3.000 alumnes de primària i secundària, i a més s’han organitzat diverses xerrades incloses dins el cicle ‘Els grans interrogants de la ciència’ i les conferències de les Aules de Difusió Cultural de la Garrotxa. La mostra ‘Experiències matemàtiques’ restarà oberta fins el proper 1 de maig.