La Romànic Extrem de la Vall de Bianya passarà aquest 2016 per la zona de Torrents i l’ermita de Santa Llúcia

S’apropa la quarta edició de la Romànic Extrem, la marató i mitja marató de muntanya de la Vall de Bianya. Un cop més, la Romànic ha esgotat totes les inscripcions disponibles, i hi participaran 700 atletes. Aquest 2016 la cursa tornarà a tenir un recorregut inèdit, passant per zones del municipi com el Molí d’en Solà, Santa Llúcia o Torrents.


En pocs anys, la Romànic Extrem s’ha convertit en una de les curses referents de l’atletisme de muntanya. El diumenge 3 d’abril es donarà el tret de sortida a la 4a edició de la cursa de la Vall de Bianya, amb 300 participants a la marató i 400 atletes a la mitja marató, i esgotant un cop més totes les inscripcions disponibles. Els motius de l’èxit de la Romànic Extrem són diversos: per una banda hi ha una alta competitivitat, amb noms com Jordi Gamito o Xavi Llamas, guanyadors de la segona edició i referents de l’esport a nivell català; per altra banda, cada any es descobreix una nova zona del municipi, fent sempre un recorregut inèdit. Aquest 2016 la Romànic Extrem passarà pel Molí d’en Solà i la zona de Torrents, respectant la idea de conèixer el romànic de les esglésies de Bianya, com Sant Pere Despuig, Santa Llúcia o Sant Miquel del Mont.

Es tracta d’una cursa que atrau gent d’arreu del país, com demostra que més de la meitat dels 700 atletes procedeixen de la demarcació de Barcelona, i només un 18% de garrotxins participen a la marató sencera de la Romànic. La Romànic Extrem també tindrà diverses activitats destinades a completar el cap de setmana: hi haurà recorreguts amb tren pels acompanyants, així com una ‘Pasta Party’ el dia anterior a la cursa on Emma Roca, experta en competicions de muntanya, donarà una conferència.

 

Notícies relacionades:
– Roger Viñas i Jaume Quintana guanyen la tercera edició de la Romànic Extrem, que reuneix més de 700 corredors i corredores