Agricultura vol definir aquest any un pla per combatre la superpoblació de senglars, conills i cabriols

El Departament d’Agricultura prepara un pla per combatre la superpoblació de senglars, conills i cabirols. Del conjunt de mesures destaca el foment de la caça, la millora de la regulació dels permisos i l’afavoriment de la sortida comercial de la carn de caça. És la resposta a la demanda del territori per controlar la superpoblació d’algunes espècies de fauna salvatge davant l’emergència cinegètica. El pla implicarà també els departaments de Territori i Sostenibilitat, Interior i Salut.


L’objectiu de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, és tenir aprovat el pla contra la superpoblació de la fauna salvatge aquest mateix any per poder atacar de seguida el que ha definit com a “problema estructural”. El Departament d’Agricultura està treballant-hi i aviat comptarà amb la col·laboració dels departaments de Territori, Interior i Salut. Interior hi participarà per fer front a l’increment d’accidents a les carreteres ocasionats per porcs senglars, mentre que Salut hi estarà implicat pel decret per a la venda de carn de caça que s’impulsarà amb l’objectiu de dinamitzar una economia que ajudi al desenvolupament de les zones rurals i que afavoreixi la necessària activitat cinegètica per regular bé les poblacions d’animals.  El pla anirà en paral·lel a les batudes que ja s’estan organitzant per reduir la població d’algunes d’aquestes espècies. I és que, a banda dels accidents que ocasionen sobretot els porcs senglars, la sobrepoblació de diverses espècies de fauna salvatge ocasiona danys en camps de conreu, sobretot els que estan al costat de boscos i parcs naturals.

Pel que fa al pressupost del Departament per a enguany, la consellera ha explicat que el principal repte és que no hi hagi una davallada i “augmentar-lo en la mesura del que sigui possible”. Tot i això, Serret ha admès que “no hi ha garanties” que es pugui evitar un descens en el pressupost, que actualment s’està negociant amb el Departament d’Economia.