Garrotxa Cultour es compon de 15 rutes temàtiques per la comarca per reivindicar el patrimoni menys conegut

Ja de cares a Setmana Santa, els visitants que passin els dies de festa a la Garrotxa tindran l’oportunitat d’estrenar unes noves rutes que formen part del Garrotxa Cultour. Estan pensades especialment perquè els turistes, però també els garrotxins, puguin descobrir un patrimoni comarcal menys conegut a través d’una quinzena de rutes temàtiques.

La Garrotxa ofereix des d’ara, i ja en vistes de Setmana Santa, el Garrotxa Cultour, que es compon de 15 rutes temàtiques escampades pels 21 municipis garrotxins. Sense estar pensades per fer senderisme, les rutes convergeixen en diversos punts i el visitant les pot intercanviar en el moment que prefereixi, per descobrir, poc a poc, el patrimoni menys conegut de la comarca.

Per a fer-ho, hi ha senyalització diversa en cada punt del recorregut amb la informació necessària per conèixer l’indret. Per aprofundir en coneixement, s’ha desenvolupat una aplicació mòbil, ja disponible en Android i IOS, que a través de codis QR ofereix la informació més ampliada de cada punt. Ja hi ha hagut 500 descàrregues de l’aplicació, i amb això, els objectius a curt termini ja estan assolits. Tot i això, s’espera créixer encara més.

L’objectiu de Turisme Garrotxa per impulsar el Garrotxa Cultour és posar en valor el patrimoni menys conegut de la comarca, malgrat la seva riquesa, i desviar el turisme massiu de la Fageda o el Croscat. Les 15 rutes passen pels 21 municipis de la comarca, i inclouen temàtiques com el modernisme, el patrimoni industrial, el passat carlí, els miradors, o les ermites romàniques, entre molts altres.

 

Notícies relacionades:
– L’aplicació Garrotxa Cultour ha quedat finalista del concurs d’aplicacions innovadores en la promoció turística de la FITUR
– El projecte Garrotxa Cultour senyalitzarà des del setembre i fins a final d’any 15 rutes i 65 punts patrimonials d’interès de la Garrotxa per treballar cap a un destí turístic innovador

x