La neu arriba a la Garrotxa sense comportar complicacions viàries ni en les connexions elèctriques

Bona part de la Garrotxa s’ha despertat enfarinada. La previsió ja anunciava l’aparició de neu a la comarca per sobre els 600 metres, però les temperatures van caure de cop i això va permetre que la neu arribés als 400 metres d’altitud. Així, municipis com la Vall de Bianya, Santa Pau, Riudaura, la Vall d’en Bas o Olot mateix veiessin com el seu paisatge habitual quedava emblanquinat. La neu no ha provocat afectacions ni a la xarxa viària ni a les connexions elèctriques.

L’episodi de precipitacions anunciat dies enrere pels meteoròlegs es va complir i durant tot el dimecres va caure pluja a tota la comarca. Però la cota de neu anunciada va baixar més del previst: en poques hores, va passar dels 600 als 400 metres, per la caiguda accentuada de temperatures a la Garrotxa. A Olot va començar a nevar pels volts d’un quart de nou del vespre, quan els termòmetres marcaven un grau i mig. En aquell moment la neu ja nevava amb força a la Vall d’en Bas, Santa Pau, i Riudaura. La intensitat de la precipitació va fer que la neu agafés de seguida, però no va provocar cap afectació a la xarxa viària i les connexions elèctriques tampoc es van ressentir. Al matí, pobles com la Vall de Bianya s’han despertat ben enfarinats, amb 7 centímetres de gruix a Hostalnou o Santa Margarida i 20 centímetres a les parts altes del municipi, així com a tota la Serralada Transversal. Al Mallol, la situació era similar a la de Bianya, i a Olot havien caigut 5 centímetres de neu. Malgrat la nevada, tot ha seguit amb normalitat: fins i tot les vaques es mantenien impassibles a les variacions del seu entorn.

x