Els 30 grups de 5è i 6è de les escoles d’Olot celebren el primer Cosnell dels Infants a l’Ajuntament d’Olot

Hores abans del ple de l’Ajuntament d’Olot es va celebrar un altre ple protagonitzat pels alumnes de 5è i 6è de primària de les 9 escoles de la ciutat. Es tractava de la primera edició del Consell dels Infants. 60 representants de 676 alumnes van poder traslladar 30 propostes sobre Medi Ambient als regidors de la ciutat, i de pas conèixer una mica més el funcionament polític de l’administració local.

A 1/4 de 4 de la tarda va començar el primer Consell dels Infants d’Olot. 60 representants de 676 alumnes de la ciutat van traslladar als regidors de l’Ajuntament les 30 propostes que durant els últims mesos han estat preparant en matèria de Medi Ambient. Les propostes han estat molt variades. De totes en van prendre nota els regidors dels diferents grups, que van agrair les aportacions dels alumnes per fer d’Olot una ciutat més sostenible. El regidor d’Educació els va prometre que respondria per escrit totes les propostes. El de Medi Ambient els va demanar que avisessin a les autoritats en cas que veiessin un bisó americà, una espècie invasora que s’està apropant a la comarca. El discurs va suscitar algunes preguntes entre els assistents. L’experiència va resultar positiva, tant per als alumnes com per als càrrecs electes de la ciutat. L’Ajuntament i les escoles d’Olot repetiran aquesta experiència, que ha permès confrontar propostes i confrontar dues maneres diferents d’observar la ciutat.

 

Notícies relacionades:
– Olot posa en marxa el Consell dels Infants amb els nens i nenes de 5è i 6è de primària de la ciutat