El ple d’Olot aprova el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i el PAES d’energia sostenible

El ple municipal de març de l’Ajuntament d’Olot va aprovar el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació de la Garrotxa. La discussió d’aquest punt i també del PAES, en relació a l’energia sostenible, van ser causa de protesta per la CUP i Olot en Comú, que van demanar que se’ls faciliti la documentació amb més antelació i creien que cadascun dels plans requerien un ple extraordinari.

El Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació de la Garrotxa va ser un dels punts de debat intens al ple municipal d’Olot. Aquest pla es basa en cinc projectes, al voltant de la nova agència Dinàmig. Olot en Comú va decidir abstenir-se en tots els punts de l’ordre del dia menys les mocions, a mode de protesta per haver rebut la documentació, molt extensa, amb molt poca antelació. La CUP va emetre dues abstencions i un vot en contra, i també va protestar per aquesta qüestió. Qui hi va votar a favor va ser Esquerra Republicana, però no per això va deixar de mostrar els reptes i els punts dèbils de la comarca en l’àmbit econòmic.

També es va donar compte de la liquidació de l’exercici del 2015, que s’ha tancat amb un superàvit de 616.000 euros. Amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció d’Olot en Comú, també es va aprovar definitivament el PAES, el Pla d’acció per a l’energia sostenible d’Olot. I també es va aprovar una moció de la CUP en relació a la situació actual d’èxode de desenes de milers de persones cap a Europa. En aquest cas, Olot en Comú sí que hi va votar a favor, així com la CUP i l’equip de govern, mentre que Esquerra Republicana es va abstenir.