Centenars d’espectadors gaudeixen de la ‘Passió segons Sant Mateu’ de Bach a l’església de Sant Esteve

Aquest dissabte al vespre l’església de Sant Esteve ha acollit la interpretació de la Passió segons Sant Mateu, a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Hi ha col·laborat també el Cantabile Cor de Cambra i el Cor Juvenil Gaia d’Olot, juntament amb altres corals. El concert forma part d’un projecte de la formació vallesana per Setmana Santa.

La gira de Setmana Santa de l’Orquestra Simfònica del Vallès ha arribat aquest dissabte a Olot, amb la interpretació de la Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach a l’església de Sant Esteve. El concert ha atret al temple a prop de 500 persones per escoltar l’orquestra vallesana, que ha comptat amb la col·laboració del Cantabile Cor de Cambra i el Cor Juvenil Gaia d’Olot. L’orquestra vallesana intenta apropar-se al territori i treballa amb cors amateurs, que, gràcies a la tradició coral catalana, donen bons resultats. Prova d’això és que durant la gira, per 9 ciutats, la Simfònica del Vallès involucra les respectives formacions locals i els reunirà tots al final de gira al Palau de la Música.

Malgrat comptar amb una acústica discreta, l’església de Sant Esteve és un bon lloc per acollir concerts, especialment de música clàssica i religiosa. I les formacions musicals també agraeixen portar peces com la Passió segons Sant Mateu als llocs on estava pensat que s’interpretessin originalment. D’aquesta manera Olot ha pogut gaudir d’una obra mestra d’un dels grans compositors de la música en un marc incomparable.

 

Notícies relacionades:
– La gira de Setmana Santa de l’Orquestra Simfònica del Vallès passarà aquest dissabte per Olot

x