El politòleg espanyol Ramón Cotarelo defensa el dret a l’autodeterminació a la Sala el Torín

La Sala el Torín d’Olot s’ha omplert amb prop de 250 espectadors per escoltar la conferència del catedràtic de ciència política Ramón Cotarelo. Aquest politòleg ha lligat bona part de la seva trajectòria professional a la Universitat Nacional d’Educació a Distància, la UNED, i ha vingut a Olot a parlar del present d’Espanya i de Catalunya amb una mirada posada al futur.

El catedràtic madrileny manté, sens dubte, una visió poc habitual del problema català en l’àmbit de personatges públics a Espanya. Cotarelo ha manifestat que davant el dilema sobre la independència, la societat catalana està dividida, i així ho indiquen els resultats de les darreres eleccions, però el que no hi ha són problemes de convivència.

Cotarelo ha vingut convidat per la Xarxa d’Entitats de la Garrotxa i en la seva xerrada ha argumentat la que creu la millor solució davant les diferències que mantenen Catalunya i Espanya des de fa temps, que Catalunya, com a nació, hauria de poder exercir el dret a l’autodeterminació.

x