La processó dels Dolors de Besalú atreu centenars de visitants per donar inici a la Setmana Santa garrotxina

La processó de Setmana Santa més concorreguda a la Garrotxa és la dels Dolors de Besalú. Aquest divendres, des de les 9 del vespre, el poble es va vestir de silenci per celebrar aquest acte. Els membres de la congregació i els participants en la processó, van recórrer en escrupulós silenci els carrers del nucli antic i continuar la tradició amb màxima solemnitat.

Besalú va celebrar, com és tradició, la processó dels Dolors per encetar la Setmana Santa. Aquesta és la processó de Pasqua més concorreguda a la Garrotxa, malgrat que la més antiga es fa a Mieres. L’acte de Besalú, però, és especialment emotiu per la quantitat de visitants que atreu, cosa que manté ben viva la tradició, en bona part gràcies a l’intensa tasca de la congregació, que hi treballa any rere any.

La processó de Besalú és originària del 1699, i permet treure la marededéu en un acte molt sentit i arrelat al poble. Sabina Oliveras va ser la prior de la processó d’enguany. Es va mostrar honorada per ser-ho, i va poder viure amb gran emoció la seva elecció, en funció de la seva implicació històrica amb la congregació.

Després de sortir de l’església de Sant Pere i passar per la de Sant Vicenç, es va cantar la Salve a una plaça de la Llibertat més plena que mai. La processó es va tancar tornant a Sant Pere, donant així un inici espiritual a la Setmana Santa garrotxina.

 

Notícies relacionades:
– La processó dels Dolors atreu fidels i visitants a Besalú per encetar la Setmana Santa