Més de mig miler de persones acudeixen a la benedicció de palmes i rams a l’església de Sant Esteve d’Olot

Aquest diumenge de Rams, i per seguir la tradició d’inici de la Setmana Santa, s’han beneït les palmes, els rams i els palmons. Ha estat un acte multitudinari, malgrat que enguany, el temps no ha acabat d’acompanyar. La gent, però, ha respost, i la tradició ha seguit endavant un any més.


El cel amenaçador no ha espantat als olotins a l’hora d’anar a beneir la palma per celebrar el diumenge de Rams. La celebració rememora l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, on segons les escriptures, va ser rebut per la multitud amb palmes i rams de llorer. Centenars de persones s’han congregat, des d’abans de migdia, a la plaça Rector Ferrer, just davant de l’església de Sant Esteve d’Olot, per fer beneir les palmes, els rams i els palmons.

A migdia, després de la missa d’onze, el rector, mossèn Lluís Solà, ha sortit a les escales de davant de l’església, on l’esperava la gent. Ha llegit diversos passatges bíblics estretament relacionats amb la Setmana Santa i ha beneït, per últim cop, les palmes i els rams dels olotins, ja que aquesta primavera es jubila.

Entre la gent s’hi han pogut veure, especialment, molts infants, i famílies, que malgrat que el dia no ha acompanyat del tot, han tirat endavant un any més la celebració del diumenge de Rams.