Olot sent les dues primeres rèpliques del Sismògraf amb dos espectacles que relacionen esport i dansa

El cèlebre coreògraf Cesc Gelabert ha portat a Olot el seu nou espectacle de dansa, Foot-ball. Es va poder veure aquest passat divendres al vespre al Teatre Principal. L’endemà, la companyia Vero Cendoya va portar les seves coreografies amb ‘La Partida’. Han estat les dues primeres rèpliques del Sismògraf, totes dues estretament relacionades amb el futbol.


Foot-ball ha estat el primer espectacle del Sismògraf 2016 que s’ha pogut veure a Olot, tot i que el festival encara no és aquí. Ha estat la primera rèplica d’un cap de setmana que ha buscat relacionar la dansa amb l’esport, i més concretament, el futbol. Foot-ball, creat amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya i el Futbol Club Barcelona, recrea la gesticulació dels futbolistes, a la vegada que projecta imatges i vídeo, obligant a l’espectador a una certa concentració. Posa nou ballarins damunt un escenari on deixen palès que l’esport i la dansa tenen molt en comú, i que es poden nodrir l’un de l’altre.

L’altre espectacle que ha tingut lloc aquest cap de setmana ha estat ‘La Partida’ de la companyia Vero Cendoya. S’ha pogut veure aquest dissabte a la tarda a les pistes esportives de l’escola Cor de Maria. La peça coreogràfica posa en diàleg la dansa contemporània i el futbol. 5 ballarines, 5 futbolistes i un àrbitre busquen a la pista les semblances i les diferències entre les dues disciplines i les posen de manifest per crear un complet espectacle, innovador i referent, en el món de les arts escèniques.

 

Notícies relacionades:
– ‘Foot-ball’ de Cesc Gelabert obre aquest divendres la 7a edició del Festival Sismògraf
– El Festival Sismògraf vol unir els conceptes de dansa i benestar en l’edició d’aquest 2016
– El Sismògraf comptarà amb diversos espectacles, les rèpliques, que ambientaran Olot a la prèvia i després del festival