El Programa Pont ha fomentat més de 50 pràctiques a l’empresa per part d’alumnes de Joan XXIII en els seus 10 anys d’història

Aquest dilluns se celebra el dia mundial de la síndrome de Down. Des de ‘Les Notícies’ d’OLOT TELEVISIÓ hem volgut conèixer una iniciativa que es porta a terme a la Garrotxa i que té per objectiu acompanyar els joves amb síndrome de Down en el seu pas cap a la vida adulta. Parlem de les pràctiques a l’empresa del Programa Pont del centre educatiu Joan XXIII, destinades a alumnes d’entre 16 i 21 anys. L’objectiu és fer que els joves assumeixin responsabilitats en el sí de l’empresa. Moltes vegades l’experiència resulta tan satisfactòria que deriva en la contractació del noi o noia per part de l’empresa on ha realitzat les pràctiques.

L’Edu Soler porta sis anys treballant a l’empresa Spinreact de Sant Esteve d’en Bas, dedicada a la producció de reactius per al diagnòstic in vitro. Va arribar a Spinreact a través de les pràctiques a l’empresa del Programa Pont del centre educatiu Joan XXIII. El programa posa en contacte alumnes del centre i empreses de la comarca amb l’objectiu que el jove comenci a assumir responsabilitats pròpies del món laboral. Moltes vegades, aquest primer contacte deriva en la contractació del jove per part de l’empresa que l’ha acollit durant les pràctiques. En els 10 anys que porta en marxa, el Programa Pont de Joan XXIII s’ha posat en contacte amb més de 80 empreses de sectors diferents de la comarca i hi ha fomentat més de 50 pràctiques, que han acabat en més de 30 contractes laborals.