La reducció de grups de P3 del curs que ve no afecta als centres educatius de la Garrotxa

A les portes de començar les preinscripcions escolars la Generalitat ha presentat la oferta de comarques gironines que enguany ve marcada per una reducció de grups de P3 a causa de la davallada demogràfica. En total a les comarques gironines es faran 4 grups menys que el passat curs. Aquesta és un reducció que no afecta a la Garrotxa.


Les famílies que han d’inscriure als seus fills a l’escola hauran de presentar la sol·licitud de preinscripció a finals de mes. Concretament, el període per a fer- ho és del 30 de març al 7 d’abril. Per aquest motiu, la Generalitat ha fet pública l’oferta educativa inicial en la que enguany s’han hagut de reduir fins a quatre grups, a Blanes, Roses, Banyoles i Palafrugell a causa de la davallada demogràfica. Es tradueix a 7.000 alumnes menys a comarques gironines.

Cal destacar que no hi ha previst el tancament de cap escola el proper curs escolar. Per la seva banda, s’han ajustat a la demanda i en el primer curs d’Educació Obligatòria s’ha hagut d’incrementar les places fins a 205 més que el curs passat. En total s’oferten 8.610 places.

Per primera vegada la Generalitat ha creat un registre d’alumnes de Catalunya que estan cursant segons cicle d’infantil, primària i ESO per tal de tenir tots els alumnes identificats. Això permetrà accedir a les dades acadèmiques d’una forma més àgil i millorarà el procés de preinscripcions i matrícules.

x