La Generalitat es reunirà a l’abril amb els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas per concretar el projecte de les rotondes a la travessera

Una imatge que s’ha fet habitual per Setmana Santa són les cues a la travessera de les Preses. Els alcaldes dels municipis que limiten a la travessera, la Vall d’en Bas i les Preses, esperen la construcció de dues rotondes com a solució temporal a la congestió del trànsit mentre esperen la variant. La Generalitat els havia convocat a una reunió fa unes setmanes, que el mateix Govern va acabar desconvocant. Ara, els ha tornat a convocar per al mes d’abril.

Els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas treballen en la mateixa direcció a l’hora de trobar una solució temporal al coll d’ampolla que els túnels de Bracons generen a la travessera de les Preses. La solució passa per la construcció de dues rotondes i la prohibició de realitzar girs a l’esquerra, circumstància identificada pels dos equips de govern com a causant de la circulació lenta en aquest punt. Una de les rotondes hauria d’ubicar-se a l’entrada de les Preses des de la Vall d’en Bas. L’altra, es perfila a l’entrada de les Preses des d’Olot. Els tècnics de la Generalitat han estudiat les possibilitats concretes d’ubicació que s’haurien de traslladar als alcaldes en la propera reunió. La instal·lació de les rotondes comportarà la revisió de la senyalització a la travessera de les Preses. Tot és susceptible de ser replantejat, fins i tot els semàfors de la cruïlla amb la via d’accés a Sant Privat.

Els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas esperen que la Generalitat compleixi el seu compromís i construeixi les rotondes a la travessera abans del 2017. El Departament de Territori té previst reunir-se amb els alcaldes durant el proper mes d’abril. Els batlles esperen que el Govern català presenti una proposta concreta sobre la ubicació de les rotondes, que es traslladarà i es debatrà amb els veïns abans d’arribar a una decisió definitiva.

 

Notícies relacionades:
– L’alcalde de les Preses demana a la Generalitat la construcció de dues rotondes a la travessera aquest mateix any per solucionar el trànsit

x