La previsió d’ocupació turística pel pont de Setmana Santa a la Garrotxa és d’entre el 75% i el 80%

La Setmana Santa incentiva el turisme de proximitat. És per aquest motiu que els visitants que rebrà i ja està rebent la Garrotxa durant aquests dies provenen majoritàriament de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les dades de previsió d’ocupació segueixen la mateixa forquilla que els darrers anys. Entre un 75 i un 80% pels dies festius i un 60% entre setmana.


La Setmana Santa a la Garrotxa arriba amb una previsió d’ocupació pels dies laborables d’un 60% i una mica superior pels dies festius, quan es preveu que estigui entre el 75 i el 80%.  En funció de la tipologia d’establiment, l’ocupació varia. En el cas dels apartaments i les cases de turisme rural ja es troben en el 100% d’ocupació pels dies festius, mentre que els càmpings estan a un 85%, els hotels a un 75% i les cases de colònies a un 60% els dies festius. Entre setmana, l’ocupació disminueix en totes les tipologies. Aquestes són unes xifres molt similars a les dels darrers anys, tot i així, des de Turisme Garrotxa s’adverteix que cal tenir en compte que ha augmentat l’oferta d’allotjaments a la comarca. Al tractar-se d’un període de vacances de pocs dies, la procedència prevista dels turistes és majoritàriament de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Tot i que pel que fa a l’ocupació dels allotjaments turístics encara hi ha marge de creixement en el nombre de visitants, des de Turisme Garrotxa s’aposta per la qualitat més que no pas en augmentar el nombre de turistes. Amb l’objectiu de millorar l’estada a la comarca i l’oferta d’activitats, Turisme Garrotxa ha creat el Garrotxa Cultour, un seguit de rutes culturals per la comarca i una app explicativa que aquesta Setmana Santa serà el primer període vocacional en que estarà en marxa.

 

Notícies relacionades:
– Garrotxa Cultour es compon de 15 rutes temàtiques per la comarca per reivindicar el patrimoni menys conegut
– La Garrotxa registra una ocupació del 85’3% durant la Setmana Santa, superant en 10 punts les previsions inicials