Dan Martin s’endú la tercera etapa de la Volta a Catalunya, la darrera que passava per la Garrotxa

La tercera etapa de la Volta a Catalunya va tornar a passar per la Garrotxa. Si ve al segon dia Nacer Bouhanni va sortir líder de la capital garrotxina, a la tercera jornada el francès va haver d’abandonar; l’irlandès resident a Girona Dan Martin el va substituir al capdavant de la classificació després de guanyar l’etapa.


Després de dos dies d’etapes resoltes a l’esprint, s’esperava que la primera jornada de muntanya acabés amb el domini del líder de la Volta ciclista a Catalunya, el velocista francès Nacer Bouhanni. I així va ser, perquè Bouhanni ni tant sols va arribar a la meta: un cop superada la Garrotxa, va abandonar l’etapa per problemes estomacals. Però abans d’aquest fet, la comarca va tornar a acollir amb expectació el segon pas dels ciclistes per la Garrotxa: els corredors van entrar per Sant Aniol de Finestres, les Planes i Sant Feliu de Pallerols, per fer un esprint intermedi a Sant Esteve d’en Bas. A aquest punt, hi van passar set escapats, encapçalats per l’holandès Koen Bouwman, de l’equip Lotto. Ho van fer a molta diferència de la resta del pilot, que va passar pel municipi garrotxí dotze minuts més tard, per seguir la persecució als escapats en direcció a les Preses, Olot i l’Alt de Coubet. Precisament, el mateix Bouwman va tornar a guanyar l’esprint intermedi de Ripoll, però el pilot ja reduïa distàncies i va atrapar els escapats a la pujada de la Molina. Allà, els favorits a la victòria final de la volta com Nairo Quintana o Alberto Contador van voler prendre bones posicions per aconseguir guanyar l’etapa, però al final el primer en entrar a meta va ser l’anglès resident a Girona Dan Martin, de l’equip Etixx. De retruc, Martin s’ha convertit en el nou líder de la Volta per l’abandó de Bouhanni, després de l’etapa 3. El segueix a la classificació Alberto Contador, a sis segons, i Romain Bardet, a vuit.

 

Notícies relacionades:
– Nacer Bouhanni, guanyador de les dues primeres etapes de la Volta, abandona la cursa
– La tercera etapa de la Volta a Catalunya passa per la Garrotxa per segon cop
– El francès Nacer Bouhanni referma el seu lideratge a la Volta imposant-se en l’esprint final de la segona etapa a Olot