L’església de Sant Esteve d’en Bas acull la tradicional representació del Sant Sopar

L’església de Sant Esteve d’en Bas va acollir dijous al vespre la tradicional representació del Sant Sopar que diversos actors amateurs, vinculats al poble, fan cada Dijous Sant. Enguany, prop d’una setantena de persones van acudir a veure un acte que pretén, poc a poc, quedar arrelat, a l’agenda cultural de setmana santa del poble.

Era tradició a Sant Esteve d’en Bas i fins el 1926 una representació del Sant Sopar única a la Garrotxa, però en aquell precís any, es va deixar de fer. Gairebé vuitanta anys més tard, el 2002, uns veïns del poble la van recuperar, en part gràcies a la documentació que va deixar escrita el folklorista Joan Amades.

La representació del Sant Sopar es representava a la plaça de l’església, però després d’uns problemes meteorològics es va decidir fer-la dins, a l’altar i aquest fet li dona una bellesa singular. Els catorze actors amateurs que representen el Sant Sopar ho fan per pura vocació: no tenen excessives vinculacions amb l’església, però volen que la tradició no es perdi. La representació, senzilla però emotiva, caracteritza el Dijous Sant de Sant Esteve d’en Bas i posa de manifest la voluntat dels veïns del poble de mantenir una tradició única i particular del mateix poble.

x