Vuit granges garrotxines estan agrupades en el projecte Visitagranges per apropar el món rural a la gent

Diverses granges de la Garrotxa s’han agrupat des de principis d’any per fer visites guiades i apropar la seva feina als visitants. Aquest cap de setmana de Pasqua hi ha hagut diverses visites: el mas Les Planeses de Sant Ferriol ha estat un dels que ha rebut grups durant avui.

Vuit granges de la Garrotxa es troben agrupades des de principis d’any en el projecte Visita Granges. Com defineix el seu nom, el projecte organitza visites en granges garrotxines, especialment per al públic familiar perquè pugui apreciar la feina i el dia a dia en un entorn rural. Les Planeses, al municipi de Sant Ferriol és una de les masies que s’ha sumat al projecte, i actualment la porta en Marc Gràcia.

A les Planeses treballen la terra utilitzant les tècniques de l’agricultura regenerativa. Aquest mètode permet augmentar el rendiment amb produccions més grans en menys espai i això fa que treguin el màxim partit de les cinc hectàrees amb que compten, sempre amb la natura com a recurs fonamental.

El públic de la visita d’ahir a les Planeses va venir, majoritàriament, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En la visita, van poder veure el projecte de granja que es fa en aquest mas garrotxí, i els més petits van gaudir d’un entorn de naturalesa i animals de granja, com conills i pollastres. És d’aquesta manera que les granges garrotxines pretenen donar a conèixer la seva feina d’una forma lúdica i interactiva per aquells més allunyats del món rural.