La Unió Esportiva Olot trenca una ratxa de 14 jornades sense guanyar i derrota l’Olímpic de Xàtiva per seguir viu en la lluita per la permanència (3-1)

Dos gols de Vallho abans del descans han capgirat el resultat advers per a un Olot efectiu en la pilota aturada. Musa, ja en el segon temps, ha sentenciat, i l’equip de Santi Castillejo es manté viu en la lluita per la permanència després de superar la primera ‘final’ per la salvació. 

Partit dramàtic a l’estadi en un dia de caixa o faixa per a la Unió Esportiva Olot. L’equip de Santi Castillejo estava obligat a guanyar per seguir viu en la lluita per la salvació davant un també necessitat Olímpic de Xàtiva, que marcava la línia vermella per la permanència.

El partit s’ha posat costa amunt per a l’Olot quan Luismi Loro ha caçat una pilota morta dins l’àrea després d’una gran aturada de Wilfred. Un bon Olímpic s’ha avançat en el marcador i ha deixat tocat a l’equip local.

Però la reacció dels homes de Castillejo ha arribat, concretament des de la pilota aturada. Vallho s’ha vestit d’heroi i, aprofitant una bona centrada de falta lateral de Luismi, ha empatat el matx.

Marcel hauria pogut capgirar el marcador de seguida, però el seu cop de cap a boca de canó no ha trobat porteria. Els xativins també l’han tingut, però al límit del descans, altre cop Vallho ha aprofitat un desajust defensiu local i ha posat la pilota al fons de la xarxa per marxar a vestidors amb avantatge en el marcador.

La segona part ha estat com s’esperava encara més igualada, amb un bon conjunt visitant buscant les pessigolles a l’Olot, i l’equip de Santi Castillejo ha prioritzat la bona col·locació i ha renunciat al joc, sortint a la contra i intentant que passessin els minuts el més ràpid possible.

Per sort per als garrotxins, en un contraatac Musa ha caçat una pilota dins l’àrea després de l’errada d’Uri, i sorprenent al porter ha posat l’esfèrica bombejada en tot l’escaire.

El tres a un ha estat un cop definitiu per a l’Olímpic, que ha tingut opcions però s’ha topat sempre amb Wilfred. Blázquez ha gaudit de l’ocasió mésx clara per tancar definitivament el partit, però ha definit malament. El millor del partit, el resultat, que situa l’Olot en promoció de descens i fora de la zona vermella de la taula, amb l’average a favor respecte al Xàtiva i amb totes les opcions vives en les darreres set jornades de lliga.

Feia més de tres mesos que l’Olot no guanyava, i aquest triomf ha de significar un punt d’inflexió per a l’equip en un final de lliga molt ajustat en la part baixa de la classificació.