L’ocupació turística a la Garrotxa ha estat del 80% els dies festius de Setmana Santa

L’ocupació turística d’aquest llarg cap de setmana ha estat del 80% a la Garrotxa, la mateixa que al 2015. L’ocupació als restaurants sí ha estat més alta que altres anys, motivada per la bona afluència de visitants d’un o pocs dies. Entre setmana, l’ocupació ha estat d’entre el 50 i el 60%, en funció del tipus d’establiment. El turisme ha tornat a procedir majoritàriament de la zona metropolitana de Barcelona.

Els visitants han tornat a provocar retencions a la travessera de les Preses i fins als túnels de Bracons. Divendres al migdia les cues van arribar als 9 quilòmetres. Aquesta Setmana Santa no s’han aplicat mesures excepcionals per evitar o controlar possibles massificacions, que s’han donat de manera puntual en d’altres espais, com els gorgs de les Planes d’Hostoles. Turisme Garrotxa demana la coresponsabilitat de tots els actors, l’administració però també els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, per seguir trobant solucions.

 

Notícies relacionades:
– El sector turístic es mostra satisfet pel ritme de visitants a la Garrotxa durant aquesta Setmana Santa
– La Fageda d’en Jordà s’omple de turistes sense repetir les aglomeracions de la tardor
– La previsió d’ocupació turística pel pont de Setmana Santa a la Garrotxa és d’entre el 75% i el 80%