L’Ajuntament de la Vall d’en Bas vol museïtzar el jaciment de l’Aubert per fer-lo visitable i evitar la seva degradació

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas vol museïtzar el jaciment medieval de l’Aubert. D’aquesta manera es vol evitar que les restes que encara es conserven es degradin a la vegada que es possibilita la visita a aquest patrimoni històric i cultural del municipi. Per dur a terme el projecte de museïtzació, el consistori ha demanat un ajut de 30.000 euros a la Generalitat.

El jaciment de l’Aubert de la Vall d’en Bas en troba en una finca privada dels Hostalets d’en Bas molt a prop del camí ral i d’un tram del Camino de Santiago. És doncs, una zona freqüentada per visitants als que es vol fer accessible la visita al jaciment. Aquest és un dels objectius del projecte de museïtzació que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha posat en marxa per a aquest conjunt arqueològic, però, amb la museïtzació del jaciment, també es vol conservar el patrimoni evitant la seva degradació.

Per a dur a terme el projecte de museïtzació l’Ajuntament ha sol·licitat un ajut de 30.000 euros a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat. En la intervenció s’hi inclouria una zona d’aparcament, panells informatius i reproduccions i dibuixos de l’època per entendre com era la vida quotidiana de la zona.

El jaciment de l’Aubert, que és de l’alta edat medieval, va ser excavat en un 90% entre el 2006 i el 2013 per un equip d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona que encara estudien els resultats extrets de les excavacions. Des del 2013, però, no s’hi ha excavat més i per tant el jaciment està en risc de degradació.

 

Notícies relacionades:
– La UAB inclou els jaciments de la Dou i de l’Aubert de la Vall d’en Bas en un dels sis Campus d’arqueologia de la universitat – Acaben les excavacions al jaciment arqueològic de La Dou amb troballes rellevants
– El jaciment prehistòric de la Dou de la Vall d’en Bas podria ser un dels més importants de la península Ibèrica