L’Ajuntament d’Olot convocarà un nou concurs per al projecte de remodelació del Firal

Tot i l’acord que l’Ajuntament va adquirir fa anys amb l’equip d’arquitectes olotí RCR, i l’avantprojecte que tenia sobre la reforma del Firal, l’actual equip de Govern ha decidit obrir un nou concurs per tornar a encarregar el projecte. Ho ha fet després de ser aconsellat per la Comissió Jurídica Assessora i altres organismes consultants, que durant els últimes mesos han estat estudiant la vinculació jurídica de l’Ajuntament amb l’anterior acord.


L’Ajuntament d’Olot ha decidit obrir un nou concurs per a la remodelació del Firal. El temps que ha passat des d’aquell encàrrec, els canvis en la normativa de contractació i la voluntat de fer participar el veïns han estat alguns dels motius de la decisió. El termini de presentació de candidatures s’obrirà al juny, un cop hagi finalitzat el procés participatiu engegat fa dos mesos amb els veïns. El plec de clàusules recollirà les conclusions d’aquest procés, amb les decisions preses pels veïns sobre les preferències urbanístiques respecte d’aquest espai.

El concurs servirà per escollir les propostes de tres equips d’arquitectes que es presentaran públicament al setembre, coincidint amb les Festes del Tura. Posteriorment, les propostes podran ser votades pels ciutadans, abans que la Junta de Govern Local procedeixi a contractar el projecte. El nou termini per l’inici de les obres serà a mig any vista a partir de la votació ciutadana.

Mentrestant, el procés participatiu engegat amb els ciutadans per decidir els detalls de la reforma del Firal, segueix en marxa. Dimecres vinent, 6 d’abril, tindrà lloc una nova reunió, a 2/4 de 8 del vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Qualsevol ciutadà que vulgui afegir-se i participar en el procés, pot assistir a aquesta reunió o posar-se en contacte amb el consistori.

 

Notícies relacionades:
– Esquerra vol que els ciutadans votin el nou Firal i convida a analitzar la seva integració amb tot l’entorn del Barri Vell
– Els veïns reben bé la proposta del procés participatiu del Firal però dubten del possible projecte d’RCR
– L’Ajuntament d’Olot engega el procés participatiu sobre la reforma del Firal amb l’objectiu de cercar el consens ciutadà