L’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística de Sant Jaume rep un accèssit dels Premis Catalunya Urbanisme

El Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel Solà Morales ha concedit un accèssit a l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística de Sant Jaume de Llierca, dirigit per l’empresa Territoris XLM. Els premis, concedits per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori, són els més importants que es donen en l’àmbit de l’urbanisme a Catalunya. L’equip redactor del nou pla urbanístic ha rebut l’accèssit “per proveir d’una visió i concreció del pla que suposa una millora que conjumina la senzillesa, la claredat i l’eficiència en la manera d’afrontar el desenvolupament d’un Avanç de pla urbanístic”. L’objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels professionals i, particularment, la introducció dels criteris de sostenibilitat ambiental, cohesió social, concertació interinstitucional, participació ciutadana i interdisciplinarietat. El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 22 d’abril en el marc dels premis Sant Jordi 2016 de l’Institut d’Estudis Catalans. L’alcalde, Jordi Cargol, ha declarat que el reconeixement reafirma el treball de l’equip redactor del nou pla urbanístic que, segons ha dit, estarà dissenyat d’aquí a dos anys. Actualment l’equip està enllestint el Document Inicial per la seva aprovació. L’objectiu és tenir el nou Pla d’Ordenació Urbanística aprovat a finals del 2017.