Santi Vila anuncia el naixement del nou premi Delfí Colomé per incentivar la creació de dansa tradicional

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat la creació del nou premi Delfí Colomé, per valor de 10.000 euros, de suport a la creació i producció de dansa catalana tradicional. Ho ha fet aquest matí a Olot, on ha estat per fer un breu acte de presentació i inauguració del Festival Sismògraf.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha fet oficial aquest matí a Olot el naixement del premi Delfí Colomé, d’ajuda a la creació i producció de dansa catalana tradicional. Amb una dotació de 10.000 euros, el premi té l’objectiu de promoure noves propostes que parteixen de la tradició i de les bases la dansa d’arrel tradicional. La primera proposta guanyadora s’estrenarà al festival ÉsDansa de Les Preses del 2017. A més del Festival ÉsDansa, que convoca el premi juntament amb el Departament de Cultura, la proposta també s’exhibirà al Sismògraf, per realitzar un Work in Progress, i a altres fires i espais de dansa.

Vila ha estat a Olot aquest matí en l’obertura de les jornades professionals per a programadors del Festival Sismògraf, un esdeveniment que s’ha convertit en un referent per al món de les arts escèniques a Catalunya. Vila, a més, ha expressat la seva satisfacció per l’evolució del festival, i ha mostrat el suport del Departament de Cultura al Festival de cara a les properes edicions.

 

Notícies relacionades:
– L’espectacle ‘Hypernatural’ del Sismògraf ofereix una visió reflexiva de la relació entre paisatge i ésser humà
– Avui arrenca el festival de dansa Sismògraf amb més de trenta propostes diferents
– Olot sent les dues primeres rèpliques del Sismògraf amb dos espectacles que relacionen esport i dansa
– El Festival Sismògraf vol unir els conceptes de dansa i benestar en l’edició d’aquest 2016