Troben el cos sense vida de Llorenç Comas, el veí d’Olot desaparegut des d’ahir a la tarda a la Vall d’en Bas

Els equips de recerca han trobat a primera hora d’aquesta tarda el cos sense vida de Llorenç Comas, el veí d’Olot de 65 anys que estava desaparegut des d’aquest dilluns a la tarda. Segona ha pogut saber OLOT TELEVISIÓ s’hauria trobat al Clot de l’Infern, un lloc de difícil accés. Semblaria que l’home hauria caigut en un barranc d’uns 30 metres.

Desaparegut des d’ahir a la tarda
Els equips de rescat buscaven a Llorenç Comas des d’ahir a les cinc de la tarda al Coll d’Uria, a la Vall d’en Bas, després que la família notifiqués que anava a buscar-hi unes plantes. La pluja i la dificultat d’aparcament al lloc on es va trobar el vehicle de l’home desaparegut havien fet necessari desplaçar el punt de control fins al pavelló d’esports de Sant Esteve d’en Bas. Des d’allà, els Bombers han coordinat la recerca amb el suport dels Mossos d’Esquadra i desenes de voluntaris de l’entorn de l’home desaparegut, coneixedors de la zona, i que han col·laborat en tot moment amb el dispositiu.

Des de primera hora del matí d’aquest dimarts la recerca s’havia intensificat a un quilòmetre a la rodona d’on l’home havia deixat el seu vehicle. Bombers, Mossos d’Esquadra i la trentena de voluntaris desplaçats fins al Pavelló d’Esports de Sant Esteve d’en Bas per col·laborar en la recerca, s’havien distribuït en set grups per pentinar la zona. La recerca s’havia fet especialment complicada degut a les condicions meteorològiques, amb pluja intensa i boira. A la nit la recerca havia resultat infructuosa, tot i el desplegament de bombers, la col·laboració de joves de l’entorn coneixedors de la zona i la incorporació d’una unitat del Grup Caní des de les 10 de la nit.


Llorenç Comas, tenia 65 anys i era veí d’Olot. L’home va sortir de casa pels volts de les dues de la tarda de dilluns a buscar plantes al Coll d’Uria. La seva dona esperava que tornés a les cinc. En no tornar, va avisar al seu fill, que es va dirigir fins la zona on el seu pare havia deixat aparcat el vehicle, una Citroën Berlingo, per intentar localitzar-lo. Després d’una primera recerca sense èxit, a 2/4 de 8 la família donava l’avís als serveis d’emergències, que van desplegat un primer dispositiu bàsic de recerca, amb set unitats dels Bombers i Mossos d’Esquadra que van ubicar el punt de control al sector del coll d’Uria on es trobava el vehicle de l’home desparegut, a la carretera que va a Rupit pel coll de Condreu.

Joves voluntaris coneixedors de la zona
A la recerca hi han participat, a més dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, diversos joves, amics i companys del fill de l’home desaparegut. Alguns són jugadors de futbol del Club Poliesportiu Santa Pau i d’altres de l’equip de muntanya Batec Garrotxí. Tots ells s’han desplaçat fins al coll d’Uria per col·laborar en la recerca de Llorenç Comas. Els més experimentats han participat activament en la recerca de nit juntament amb efectius dels bombers.

Equip de rastreig i unitat canina
Amb l’entrada de la nit els Bombers no han pogut fer cap batuda pam a pam i només han pogut sortir un grup de voluntaris, acompanyats pels mateixos Bombers, a restrajar els camins més immediats al coll d’Uria. Cap a les deu de la nit ha arribat una unitat canina, que s’ha posat a treballar per intentar trobar algun rastre del veí d’Olot.