Salut vol reduir en un 1% el nombre de pacients que esperen ser operats i la meitat del temps d’espera en proves diagnòstiques

El Departament de Salut preveu reduir a la meitat el temps d’espera en proves diagnòstiques, i reduir un 1 per cent el nombre de pacients que esperen ser operats. Ara mateix, a la regió sanitària de Girona hi ha gairebé 13.600 pacients en llista d’espera.

Fa quatre mesos a tot Catalunya hi havia gairebé 657.000 persones esperant veure un metge especialista per primer cop. El 60% sobrepassava el termini de referència de menys de 90 dies al qual s’havia compromès el govern. Amb aquests números, el nou compromís del Departament de Salut és ara reduir el temps d’espera a la meitat per a proves diagnòstiques. Unes millores que el conseller de Salut de la Generalitat Antoni Comín vincula a l’aprovació dels pressupostos. Al marge dels pressupostos, el Departament dotarà amb 34 milions d’euros els Centres d’Atenció Primària. Se’ls reforçarà perquè a partir del setembre el pacient surti del CAP sabent dia i hora de visita per a l’especialista.