L’Escola d’Art d’Olot serà pionera en la introducció de diversos plans d’ensenyament per ampliar la formació dels seus alumnes

La reformulació dels cicles formatius de grau superior de l’Escola d’Art d’Olot no és la única novetat que aplicarà el centre d’acord amb el Departament d’Ensenyament. De cara al curs vinent, l’escola aplicarà la formació 3X2 a alguns dels seus cicles, introdueix la formació dual, i ampliarà el sistema de selecció de nous estudiants pel centre mitjançant una prova pilot.

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot serà pionera en facilitar l’accés a la formació dels seus alumnes en diversos camps. Per una banda, introduirà el sistema 3×2 a alguns dels seus ensenyaments de grau superior; això permetrà que els estudiants d’interiorisme, arquitectura efímera, escultura aplicada en reproduccions i escultura aplicada en escenografia tinguin l’opció de fer dos cicles en tres anys.

També serà un dels primers centres de Catalunya en introduir un projecte que ja existeix en la Formació Professional: l’ensenyament Dual, que pretén combinar opcions laborals amb els estudis. Una part de la formació acadèmica es farà a empreses del sector coincidents amb els estudis, i la feina serà remunerada.

Entre les novetats, destaca una prova pilot que pretén ampliar el sistema de selecció de nous estudiants per a les escoles d’art de Catalunya. Per accedir als centres artístics, els alumnes de secundària han de fer un examen específic però molts es fan enrere davant aquesta opció; a partir d’ara l’Escola d’Art assessorarà una prova que es podrà fer des dels mateixos centres educatius als alumnes de plàstica de 4t d’ESO que la vulguin fer. L’examen mantindrà el nivell de la prova actual, i hi podran participar tots els instituts de la demarcació de Girona. Així mateix, l’Escola d’Art torna a oferir la possibilitat de matricular-se en assignatures concretes dels seus plans acadèmics, sempre i quan restin places un cop s’hagin inscrit els alumnes que fan el cicle sencer.

L’objectiu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot és ampliar el ventall d’opcions de formació dels possibles nous estudiants. Els canvis estan acordats amb el Departament d’Ensenyament, i es començaran a aplicar el curs vinent.

 

Notícies relacionades:
– L’Escola d’Art d’Olot amplia l’oferta de cicles de grau superior amb tres nous cursos però perd el cicle de pintura per falta d’alumnes