La UE Olot, el Joventut Sant Pere Màrtir i el CF Sant Roc donen suport a les instal·lacions de futbol base plantejades al Morrot

Els clubs de futbol d’Olot donen suport al projecte de futbol base plantejat per l’equip de Govern a les instal•lacions del Morrot. La Unió Esportiva Olot entén les raons econòmiques exposades per l’Ajuntament per no fer-ho a les Planotes i defensa la iniciativa. El Joventut Sant Pere Màrtir espera la gespa artificial de l’actual camp del Morrot per completar la reforma de les seves instal•lacions i crear la temporada vinent un equip de Quarta Catalana.

A la ciutat d’Olot hi ha uns 550 jugadors i jugadores de futbol, petits i grans. Sense comptar l’estadi Municipal, on només hi juga el primer equip de la Unió Esportiva Olot, aquests esportistes s’han de repartir entre els cinc camps que hi ha, quatre d’ells Municipals més el de l’Escola de Futbol Garrotxa, que és propietat privada. La superpoblació és evident i ja fa anys que cueja, i amb el projecte que ha anunciat l’Ajuntament d’Olot de la construcció de dos camps de gespa artificial al Morrot, es pretén solucionar aquest problema. El projecte, licitat per un pressupost d’1.750.000€, substituirà els dos camps actuals de la zona del Morrot per construir-hi dos terrenys de joc de futbol 11, de gespa artificial. Al centre dels dos camps es construirà un edifici amb vuit vestidors.

La gespa artificial de l’actual camp del Morrot es desprendrà amb la intenció d’instal·lar-la al camp del Sant Pere Màrtir, al Pla de Dalt. L’actual camp de gespa natural del Joventut necessita  millores des de fa anys. De fet ja s’hi han substituït els focus, les porteries de futbol a set, i ara, tal i com sempre havien reclamat, tindran gespa artificial, i el fet que sigui de segona mà, expliquen, no els importa en absolut.

I el principal club de futbol de la ciutat, la Unió Esportiva Olot, també fa anys que reclama la construcció d’unes instal·lacions que estiguin d’acord amb el nivell que està assolint el club en l’àmbit esportiu en els darrers anys. Les del Morrot el quedaran a prop de l’estadi, i podran disposar de més espai tan per als entrenaments com per als partits del futbol base.

A Sant Roc el nou projecte no els afectarà. Fa cinc anys que el Club de Futbol Sant Roc disposa del nou camp de gespa artificial, subvencionat per l’Ajuntament i amb part dels diners avançats pel propi president del club. Les noves instal·lacions compleixen amb les seves necessitats, però des d’allà també creuen que el projecte dels camps del Morrot serà bo per la ciutat. Altres clubs de futbol de la ciutat com l’Atlètic Olot també utilitzaran les noves instal·lacions, en un projecte que compta amb la oposició dels grups polítics que no estan al govern. Els uns pensen que no és el moment d’una inversió com aquesta en l’àmbit esportiu. Els altres, que les noves instal·lacions haurien de tenir una altra ubicació, com per exemple  a Les Planotes, tal i com recollia un projecte anterior. Els clubs estan satisfets amb el que finalment serà, principalment, perquè creuen que fa massa temps que el futbol de la ciutat necessita una inversió important, fos on fos. En tot cas, més val tard que mai.

 

Notícies relacionades:
– L’alcalde d’Olot respon als grups de l’oposició que l’ampliació dels camps del Morrot és “el projecte idoni” per al futbol base a la ciutat
– Olot en Comú creu que no és el moment de fer els camps de futbol base al Morrot
– El grup municipal d’ERC d’Olot segueix defensant el projecte d’instal·lacions de futbol base al barri de les Planotes

x