La primera promoció del Batxibac de la Garrotxa prepara la prova externa per examinar-se de Llengua, Literatura i Història de França

Els 7 alumnes de la primera promoció garrotxina del Batxibac, el batxillerat en francès que s’imparteix a l’Institut Monstacopa, es troben a la recta final i ja preparen la prova externa dels propers 9 i 10 de maig a Girona. La nota obtinguda determinarà les seves possibilitats a l’hora d’abordar les proves d’accés a la universitat i les seves opcions per estudiar en una universitat francesa. Paral·lelament, s’ha obert el període de preinscripció per a una nova promoció. El proper 28 d’abril s’ha convocat una reunió al centre on s’explicaran els avantatges del Batxibac.


Per acabar de preparar-se per la recta final, els alumnes de la primera promoció del Batxibac de l’Institut Montsacopa participen en un intercanvi amb aquestes alumnes franceses, d’un poble proper a Lyon. El Batxibac és una modalitat de batxillerat resultant d’un conveni entre França i Espanya perquè els estudiants de tots dos països puguin anar ben preparats a estudiar a universitats del país veí.

Els estudiants del Batxibac, que a Olot només s’ofereix a l’Institut Montsacopa, adquireixen coneixements molt més extensos dels habituals en llengua, literatura i història franceses. Això els permet tenir una bona preparació i una extensa cultura general dels dos països. La d’enguany és la primera promoció de Batxibac a l’Institut Montsacopa. Els estudiants faran les proves externes el 9 i 10 de maig a Girona, i si n’extreuen bons resultats, no hauran d’examinar-se a les matèries troncals a la selectivitat: només hauran de fer proves específiques, en cas que vulguin apujar nota i estudiar a una universitat d’aquí. L’Institut Montsacopa convoca per al 28 d’abril una reunió informativa per a pares, on s’explicaran els avantatges d’inscriure’s en aquesta modalitat del Batxillerat.

 

Notícies relacionades:
– L’Institut Montsacopa imparteix el Batxibac, un programa de batxillerat en francès

x