El Consell Comarcal aprova les comissions per la gestió de residus de Garrotxa i Pla de l’Estany

El ple extraordinari del Consell Comarcal de la Garrotxa celebrat ahir al vespre va aprovar, entre altres, una addenda al conveni entre el consell garrotxí i el del Pla de l’Estany en matèria de gestió de residus. En aquest punt, el ple va debatre, especialment, els models de tractaments de residus amb el punt de mira posat en la possible construcció d’una planta de triatge a Sant Jaume de Llierca.


Amb els vots favorables dels grups de Convergència i Unió i el Partit Socialista, el ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir una addenda al conveni amb el consell del Pla de l’Estany per compartir la gestió de residus. Tot i que el que es portava a aprovació era una addenda que preveu la creació d’una comissió de seguiment i d’un grup de treball tècnic conjunt, el debat va anar més enllà, i els grups van parlar abastament del seu model ideal a l’hora de gestionar els residus.

Esquerra Republicana es va abstenir en la votació, en el que qualifiquen un vot reivindicatiu. Si bé no tenen inconvenients en la creació de la comissió i el grup de treball, van optar per abstenir-se per reivindicar que la ubicació de la possible planta de triatge sigui la que triïn els veïns de Sant Jaume de Llierca. Els únics vots contraris van ser els de la CUP, ja que, argumenten, ni volen planta de triatge, ni estan d’acord amb el model de gestió de residus.

En tot cas, tant el conveni com l’addenda han quedat aprovats, i tot indica que properament, Garrotxa i Pla de l’Estany podran fer efectiva aquesta col·laboració per tractar els residus en infraestructures de forma compartida.

 

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la gestió dels residus conjunta amb el Pla de l’Estany amb l’abstenció d’ERC i la CUP
– Els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l’Estany estableixen un acord per la gestió conjunta dels residus