L’Agent Cívica d’Olot identificarà amb banderoles els indrets on es recullin excrements de gossos

L’Ajuntament d’Olot, juntament amb l’Agent Cívica i la Policia Municipal, continuen endavant amb les actuacions per sensibilitzar i evitar els excrements de gossos a la via pública. En aquesta ocasió, després d’informar per carta a tots els propietaris de gossos dels seus drets i deures i també d’haver intensificat els controls policials, s’ha optat per una acció molt visual.

A partir de la setmana que ve, els ciutadans olotins que passegin pels parcs, places i vies públiques dels baris de Sant Miquel, les Tries i els Pisos Garrotxa d’Olot es trobaran amb aquestes banderoles, que indicaran els punts on s’hi han trobat excrements de gossos. Aquesta és una acció en la que hi participen nens i nenes d’Olot, que han redactat els missatges que es veuran escrits en les banderoles.

Aquesta és una campanya molt visual que vol sensibilitzar els propietaris de gossos i aconseguir que canviïn els seus hàbits. Durant la setmana que ve es durà a terme en aquests tres barris, Sant Miquel, Les Tries i Pisos Garrotxa, que és on més queixes ciutadanes i d’associacions s’han rebut. La identificació dels excrements es farà per part dels mateixos nens que han participat en l’acció. L’Agent cívica serà l’encarregada de recollir els excrements que els nens identifiquin i també de retirar les banderoles passats uns dies.

Aquesta acció es posa en marxa després que una enquesta de l’Agent Cívica conclogués que els excrements en la via pública és un dels temes que més preocupa als olotins. Des de llavors, s’ha dut a terme una campanya informativa amb una carta que es va fer arribar a tots els propietaris de gossos de la ciutat explicant-los els seus drets i obligacions. També, durant la tardor passada, es van intensificar els controls en la via pública, que va acabar amb 9 denúncies a propietaris infractors. Aquest mes d’abril es posa en marxa aquesta campanya, que a través de l’element visual, vol sensibilitzar, evidenciar i donar a conèixer aquest gest d’incivisme.

 

Notícies relacionades:
– La Policia Municipal d’Olot inicia una campanya per combatre l’incivisme dels propietaris de gossos