Les Preses acollirà el primer torneig de futbol internacional per a amputats de Catalunya

Divendres es va fer la presentació del Catalunya Amputee Football Experience, el primer torneig internacional de futbol per a amputats. El campionat es celebrarà al Camp Municipal de Futbol del Bosc de Tosca els dies 21,22, 23 i 24 d’abril.


El primer torneig internacional de futbol per a amputats a Catalunya es disputarà a la Garrotxa. Les Preses acollirà aquest campionat anomenat Catalunya Amputee Football Experience.

La idea d’organitzar un torneig així va sorgir del garrotxí Zacaries Oualid, un futbolista amputat de Sant Joan les Fonts. Va ser ell qui va transmetre la seva idea al periodista Jordi Sunyer, i va acabar implicant a institucions, empreses i entitats com la Fundació Tommy Robredo. Amb la seva col·laboració, aquesta primera edició tirarà endavant però el repte d’en Zacaries va més enllà.

Tot i el poc temps amb què s’ha compat, l’organització ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida al torneig. Les entitats i els voluntaris han estat determinants a l’hora de fer realitat el campionat. El torneig comptarà amb la presència de tres seleccions de referència en l’àmbit mundial: l’espanyola, la francesa i la polonesa. Malgrat que les primeres edicions d’esdeveniments com aquest són difícils d’organitzar, s’espera que els garrotxins responguin positivament per poder potenciar el torneig de cares a properes edicions.

x