L’Ajuntament de Mieres desobeirà el requeriment de l’Audiència Nacional sobre la moció en suport a la declaració de desconnexió d’Espanya

Els requeriments de l’Audiència Nacional als ajuntaments que han donat suport a la declaració de desconnexió del Parlament de Catalunya ja han arribat a la Garrotxa. Associacions municipalistes com l’AMI o l’Associació Catalana de Municipis han recomanat que els ajuntaments entreguin l’acta del ple, un document que és públic i que es pot consultar a la pàgina web dels consistoris. L’equip de Govern de Mieres, però considera que cal exercir la desobediència, seguint altres exemples d’Ajuntaments governats per la CUP.

L’Ajuntament de Mieres ja ha rebut el requeriment del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional en què s’insta al consistori a aportar tota la informació relacionada amb la moció en suport a la declaració de desconnexió del Parlament. D’acord amb l’oposició, l’equip de Govern de Mieres ha decidit enviar una carta a l’Audiència Nacional comunicant que no pensen facilitar-li cap document relacionat amb la moció de suport a la declaració de desconnexió del Parlament. Associacions municipalistes com l’AMI o l’Associació Catalana de Municipis han recomanat als ajuntaments que entreguin l’acta del ple, un document que és públic i consultable, però l’equip de Govern de Mieres considera que cal exercir la desobediència. Les conseqüències de la desobediència al requeriment de l’Audiència Nacional, que afecta personalment als electes, pot derivar en sancions particulars o fins i tot la inhabilitació del càrrec, una qüestió que no preocupa a l’alcalde de Mieres.

L’Ajuntament ha convocat una concentració en suport de la decisió. Tindrà lloc aquest proper divendres a 2/4 de 8 del vespre davant el consistori. L’acte compta amb el suport de les entitats independentistes Assembla Nacional Catalana, Òmnium Garrotxa i Estelada 2014.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat donarà suport als ajuntaments investigats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional

x