El MEAM redescobreix l’obra de l’escultor Josep Clarà gràcies al Museu de la Garrotxa, que acollirà la mostra el setembre de 2017

Fins el 19 de juny, el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona acull l’exposició ‘Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible‘. Es tracta d’una mostra que repassa la trajectòria de l’artista olotí, gràcies a la cessió temporal de les obres originals de Clarà que ha fet el Museu de la Garrotxa. L’any que ve es podrà veure l’exposició a Olot.


L’olotí Josep Clarà és un dels artistes catalans més destacats de la primera meitat del segle XX, i un dels escultors amb més projecció internacional de la seva generació. Però tot i la importància de la seva obra, el seu treball ha gaudit de poc reconeixement al país.

Per tal de redescobrir la seva obra, el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona exposa 55 obres de Clarà, que ens permeten descobrir l’obra de l’escultor i les singularitats del seu treball. Així mateix, ens permet viatjar a l’època de Josep Clarà entrant de nou al seu taller. Les escultures són de guix, els models originals creats per l’artista, que han estat reconstruïts gràcies al treball del Museu de la Garrotxa. L’equipament olotí custodia gairebé 800 obres de l’escultor després del desmantellament del museu Clarà de Barcelona, i les ha cedit per a aquesta exposició.

L’exposició ‘Al taller de Josep Clarà. Guixos d’un escultor irrepetible’ es podrà veure al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona fins el 19 de juny, i compta amb diverses activitats, concerts i conferències annexes a la pròpia mostra. El setembre de l’any que ve arribarà al Museu de la Garrotxa, permetent que els garrotxins també s’endinsin en l’obra d’un dels escultors olotins més internacionals.

 

Notícies relacionades:
– El Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona dedicarà una exposició a l’escultor olotí Josep Clarà