362 empreses solvents de les comarques gironines busquen relleu a través del programa ‘Reempresa’ de la CECOT

L’Ajuntament de Girona s’incorpora al centre Reempresa i oferirà assessorament des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Cada vegada hi ha més emprenedors interessats en comprar empreses ja existents que estan a la venda i fer-les créixer. A Girona, amb el que portem d’any ja hi ha hagut al voltant de 17 transmissions d’èxit.

El projecte Reempresa, que es va posar en marxa l’any 2011, és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Es tracta d’un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial on reemprenedors compren empreses que estan a la venda. Aquest funcionament permet fer créixer una empresa sense haver de passar per la fase de crear-la i alhora evitar el tancament d’aquesta. A la demarcació de Girona, amb el que portem d’any hi ha hagut unes 17 transmissions exitoses. Però, des de la posada en marxa del programa, s’han fet a comarques gironines 104 operacions d’èxit i s’han atès a quasi 700 reemprenedors. Ara, l’Ajuntament de Girona ha volgut incorporar-se al centre de reempresa i oferiran assessorament als emprenedors i empresaris que estiguin interessats en vendre i comprar empreses. La seu es situarà a la Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. Han destacat que la taxa de supervivència d’aquestes empreses que s’acullen al projecte reempresa és del 87%.

x