L’Observatori del Paisatge de Catalunya centra una jornada de debat al desenvolupament i els reptes de futur dels micropobles

Per primera vegada l’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza una jornada sobre Micropobles i la seva incidència amb l’entorn. Es durà a terme el proper divendres a Sant Miquel de Campmajor, en col·laboració amb l’Associació de Micropobles de Catalunya, dels quals en formen part Argelaguer, Mieres, Riudaura i Sales de Llierca.

Els micropobles són aquells nuclis que tenen autonomia política a través d’un ajuntament, que gestiona els serveis d’un territori definit englobant a menys de mig miler d’habitants. Molts d’aquests consistoris formen part de l’Associació de Micropobles de Catalunya, com per exemple Argelaguer, Riudaura, Mieres i Sales de Llierca. Per tal de posar a debat els reptes que han d’afrontar aquests municipis, l’Observatori del Paisatge organitza per primera vegada una jornada sobre ‘Micropobles: paisatge, urbanisme i identitat territorial’, que tindrà lloc a Sant Miquel de Campmajor aquest divendres 15 d’abril.

Als micropobles catalans hi conviuen un 2% del total de la població catalana, però gestionen un 35% del territori. Això converteix als municipis en un banc de proves factible i accessible davant els problemes que ha de gestionar el territori, com la implementació d’energies renovables, o altres estratègies innovadores de desenvolupament urbà.

Les jornades comptaran amb la probable presència de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, i inclouran ponències sobre urbanisme, gestió del paisatge, desenvolupament social, cultura o energia.