La Garrotxa participa a la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’ per primera vegada

A principis del mes de maig, la Garrotxa participarà per primera vegada en la campanya europea ‘Let’s Clean Up Europe’ que es celebra en el marc de la setmana europea de la prevenció de residus. La campanya vol fomentar la neteja d’espais naturals i, a la comarca, en concret, es netejaran quatre indrets de Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Mieres i Olot.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebra a principis de maig, a tot el continent es du a terme l’acció ‘Lets Clean Up Europe’. Aquesta consisteix en una jornada de neteja d’un espai natural amb la que, a la vegada que es retiren els residus, ja siguin humans o restes vegetals, d’aquests indrets també serveix per informar i sensibilitzar sobre la prevenció de residus. En el marc d’aquesta acció, i per primera vegada a la Garrotxa, s’han organitzat quatre activitats en diferents indrets de la comarca. Així a Castellfollit de la Roca, la jornada es durà a terme a l’entorn de la cinglera que dóna a la vesant del Turonell. L’activitat ha estat impulsada per l’Associació Natura Un Quilòmetre Quadrat del municipi, que ja fa tres anys que neteja aquest entorn. A Sant Jaume de Llierca, el tram que es netejarà serà l’entorn de la Font Puda. Un espai natural al costat del riu, que amb l’arribada del bon temps veu augmentada la presència de ciutadans del municipi.

Tant a Castellfollit com a Sant Jaume l’activitat, que es farà el dissabte 7 de maig, és oberta a totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar, que es poden apuntar als ajuntament dels municipis. En el Clean Up Europe també s’hi ha afegit dos centres educatius de la Garrotxa. Són l’escola Finestres de Mieres, que el divendres 6 de maig netejaran en tram de la carretera que uneix el seu municipi amb Santa Pau. També l’Institut Bosc de la Coma participa en l’acció. Ho farà netejant l’entorn i el tram del riu més proper al centre educatiu.

x