Les territorials de l’ANC i Òmnium anuncien que donaran suport als alcaldes i regidors que han rebut el requeriment de l’Audiència Nacional

Poc a poc, els ajuntaments garrotxins que van donar suport a la declaració de desconnexió aprovada pel Parlament de Catalunya, estan rebent el requeriment de l’Audiència Nacional en què se’ls demana informació sobre l’aprovació del punt en els seus plens, i fins i tot les paraules que els regidors van fer servir a l’hora de fer-ho. En un comunicat conjunt, les territorials de la Garrotxa de l’ANC i Òmnium ja han anunciat que donaran suport a tots els ajuntaments que hagin aprovat la moció i rebin aquesta mena de requeriments judicials.

L’Ajuntament de Mieres no és l’únic que ha rebut el requeriment de l’Audiència Nacional demanant informació sobre la moció de suport a la declaració de desconnexió del Parlament. També l’ha rebut l’Ajuntament d’Olot, i el consistori de Sant Jaume de Llierca. Aquest últim, lliurarà a l’Audiència una còpia de la moció, un document que, d’altra banda, ja és públic i tothom pot consultar.

A la Garrotxa hi ha molts més ajuntaments que ja han donat suport a la resolució del Parlament, com Besalú, les Preses, Montagut i Oix o Sant Ferriol. En un comunicat conjunt, les territorials de la Garrotxa de l’ANC i Òmnium anuncien que donaran suport a tots els ajuntaments que van aprovar la moció i estan rebent aquesta mena de requeriments. Ho faran amb diverses accions. Òmnium i l’ANC es comprometen a donar suport als ajuntaments requerits per l’Audiència Nacional, independentment de quina sigui la seva resposta. La desobediència al requeriment podria comportar la inhabilitació dels càrrecs electes en la seva funció pública. No tots els alcaldes i regidors poden exposar-se a aquest risc.

La concentració convocada pel consistori de Mieres aquest mateix divendres a 2/4 de 8 del vespre davant l’Ajuntament comptarà amb el suport d’Òmnium i l’ANC. Les dues entitats sobiranistes conviden a assistir-hi a tots els ciutadans que ho vulguin i en especial als càrrecs electes locals que hagin patit el requeriment de l’Audiència Nacional.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Mieres desobeirà el requeriment de l’Audiència Nacional sobre la moció en suport a la declaració de desconnexió d’Espanya
– La Generalitat donarà suport als ajuntaments investigats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional