La consulta del correbou serà de l’1 al 7 de juny i podran votar els majors de 16 anys

L’Ajuntament d’Olot ja ha presentat la consulta perquè els olotins majors de 16 anys puguin decidir si volen o no correbous durant les Festes del Tura. La votació serà de l’1 al 7 de juny i es podrà exercir el dret a vot presencialment i de forma electrònica.

Durant els primers set dies de juny, els olotins majors de 16 anys podran expressar-se, i votar si volen que per Festes del Tura hi segueixin havent correbous o no. El consistori olotí ja ha presentat com serà la consulta que tindrà lloc del dimecres 1 al dimarts 7 de juny. La pregunta, que encara no és pública, tindrà una resposta binària: o sí, o no. La consulta es basarà, sobretot, en el vot electrònic, però no per això s’exclourà a qui no tingui accés a internet.

Al vot electrònic s’hi podrà accedir amb el DNI i a través d’una contrasenya que cada ciutadà rebrà per correu postal durant el mes de maig. Si abans del dia 23 d’aquell mes no l’han rebut, han de notificar-ho a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Podrà votar tothom qui estigui empadronat a Olot des de l’1 de març i hagi fet els 16 anys abans de l’inici de la consulta.

L’ajuntament no es posicionarà en el procés participatiu, encara que els regidors sí que expressaran les seves opinions. En tot cas, el consistori apel·larà a la participació, perquè els resultats siguin clars i el consistori pugui prendre una decisió, ja que és qui té la potestat de renovar o no la concessió a l’empresa taurina. En tot cas, també fomentarà que els bàndols del sí i del no puguin explicar les seves idees a la població i que tothom voti ben informat.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot contracta l’empresa Valoretica per dur a terme les consultes ciutadanes del correbou i el Firal
– L’Ajuntament d’Olot organitzarà una consulta per preguntar als ciutadans si volen seguir celebrant el Correbou
– La continuïtat del correbou de Festes del Tura es debatrà a partir de l’any que ve