La CUP d’Olot demana tornar a l’anterior sistema d’organització d’ambulàncies per no haver d’esperar 25 minuts pel servei en casos puntuals

La CUP d’Olot presentarà en el proper ple una moció per demanar un canvi immediat en la nova organització de les ambulàncies d’urgència. La modificació del sistema implica que els garrotxins hagin d’esperar un mínim de 25 minuts per a un vehicle sanitari medicalitzat en el cas que l’ambulància garrotxina hagi hagut de sortir a atendre un altre servei a comarques veïnes.

El passat 14 de gener es va implantar al territori la nova organització de les ambulàncies urgents del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat, un canvi que està generant controvèrsia al país. A Olot, la CUP demana modificar immediatament aquest nou sistema, que provoca que l’ambulància garrotxina hagi de cobrir el servei de trasllats urgents extrahospitalaris de Campdevànol; a més, l’equip olotí també és la segona opció de Girona i Figueres quan les ambulàncies veïnes es troben ocupades. Això provoca que la Garrotxa hagi de dependre del Vehicle d’Intervenció Ràpida de Sant Joan de les Abadesses quan es requereixi una ambulància medicalitzada amb el temps d’espera corresponent i la d’aquí es trobi ocupada.

La nova organització sorgeix arran del canvi de concessió de les ambulàncies del SEM la primavera passada, i que també ha comportat que es facin servir vehicles precaris en alguns serveis. Per això la CUP d’Olot presentarà en el proper ple una moció perquè l’Ajuntament demani al Departament de Salut el retorn al model anterior, on cada hospital comarcal disposava del seu propi vehicle pels serveis que necessitava. En aquest sentit la Diputació de Girona ja s’ha pronunciat sobre el tema, també a instàncies de la CUP, rebutjant per unanimitat el nou sistema d’organització.

 

x