L’atleta olotí Xavi Porras rep la medalla de bronze al mèrit esportiu

El velocista i saltador paralímpic olotí, Xavi Porras (Olot, 1981) acaba de rebre la medalla de bronze al mèrit esportiu que reconeix el Consell Superior d’Esports espanyol. Aquest reconeixement també representa l’ingrés de l’atleta a la Reial Ordre del Mèrit Esportiu. Es tracta de la més alta distinció que Espanya atorga a l’esport.

Xavi Porras pertany al FC Barcelona i competeix a la categoria T11/B1, reservada als atletes cecs o amb una visió molt reduïda. Va debutar als 18 anys i ha participat en tres Jocs Paralímpics (Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012), vuit mundials i aconseguint dues medalles d’or, tres plates i tres bronzes; i sis europeus amb un or, quatre plates i quatre bronzes. La propera gran fita de Porras és participar als Jocs de Rio 2016, el que suposaria la seva quarta presència en aquesta competició.

Xavi Porras

x