La nova imatge del procés participatiu del Firal té les fulles dels plataners com a emblema

Un Firal viu i participatiu. Aquesta és la frase que acompanyarà la nova imatge del procés participatiu del Firal, decidida pels veïns que han assistit a les primeres trobades. Es podrà veure en la versió més material del procés, un carretó que es passejarà les properes setmanes per la ciutat per a aquelles persones que no tinguin un fàcil accés a Internet. La imatge també es pot veure, des d’avui a la pàgina web www.firalviu.cat. Les fulles de plataners que es poden veure a la nova imatge revelen la importància que els veïns que estan decidint sobre la reforma del Firal donen a la vegetació.

La imatge no és l’única qüestió que han decidit fins ara els veïns implicats en el procés participatiu. Els participants ja han establert els principis que han de regir la transformació del Firal. Aquests són la vitalitat i la convivència de l’espai, que hauria de refermar la seva funció de punt de trobada per tothom, pensant també en les generacions futures. Les primeres trobades han generat punts d’acord molt clars. Tant l’Ajuntament com la cooperativa que s’encarrega de l’acompanyament del procés participatiu valoren positivament les aportacions fetes fins al moment pels veïns, així com la quantitat d’assistents a les primeres trobades. No han baixat d’una trentena a cada convocatòria, i hi ha hagut persones que no se n’han perdut cap.

Dimarts al vespre va tenir lloc l’última reunió amb els veïns del Firal, la primera dels grups de debat. La trobada tindrà continuïtat dilluns que ve, 18 d’abril, amb el debat entre entitats, que començarà a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’Arxiu. Dimarts serà el torn de comerciants i restauradors. A partir del 25 d’abril es realitzaran tres tallers per posar en comú els diferents punts de vista i trobar els acords que articulin les propostes sobre quatre temàtiques.

A partir d’ara, començaran les activitats al carrer. La primera tindrà lloc aquest proper dissabte. A les 11 del matí, davant del Teatre Principal, començarà una passejada per conèixer la història del Firal i els carrers del seu voltant, a càrrec del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.

Totes les activitats futures es poden trobar a la nova pàgina web del procés participatiu, així com els documents que es generin, les conclusions de cada trobada i les diferents possibilitats de participació. L’actualitat serà a Facebook i a Twitter amb l’etiqueta #Firalviu. Qualsevol consulta també es podrà fer arribar a firalviu@olot.cat. Una altra manera de participar és a través de l’aplicació Appgree, una eina que permet fer consultes on line. El seu funcionament s’hi pot trobar a la pàgina web del procés, així com les properes activitats que s’hi duran a terme.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot convocarà un nou concurs per al projecte de remodelació del Firal
– Els veïns reben bé la proposta del procés participatiu del Firal però dubten del possible projecte d’RCR
– L’Ajuntament d’Olot engega el procés participatiu sobre la reforma del Firal amb l’objectiu de cercar el consens ciutadà

x