La 3a nit de la recerca a la Catalunya Central a la Vall de Bianya recapta 53.600 euros per a la càtedra de la sida de Bonaventura Clotet

La tercera Nit de la Recerca a la Catalunya Central va aconseguir recaptar 53.600 euros en favor de la lluita contra la sida. Aquesta gala, celebrada al restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, va aconseguir reunir a més de 300 assistents, entre ells, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

La Garrotxa va deixar palesa ahir a la nit la seva solidaritat amb les causes benèfiques. Es van recaptar fins a 53.600 euros en la tercera nit de la Recerca a la Catalunya Central, en un ambient fantàstic al restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya. Un dels atractius era la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que per començar la vesprada va passar abans per l’Ajuntament de la Vall de Bianya, on va saludar l’alcalde, Santi Reixach i va firmar el llibre d’honor del municipi.

Els diners recaptats estan destinats a la càtedra de la Sida i malalties relacionades de la Universitat de Vic, que dirigeix el doctor Bonaventura Clotet. La investigació de Clotet se centra en l’estudi del macrobioma i la seva relació amb l’envelliment, que es produeix de manera més precoç amb les persones amb la sida. En definitiva, marca una referència en la lluita contra la sida no només a l’àmbit català sinó també mundial.

En l’acte també hi van assistir els consellers de Cultura i Salut, Santi Vila i Toni Comín, a més de l’ex consellera Marina Geli. A la causa també hi va contribuir l’escultora Rosa Serra, aportant un quadre de Xavier Carbonell valorat en 2.000 euros. Al final, la recaptació de 53.600 euros va superar totes les expectatives, i va ser major a les quantitats de les anteriors edicions, tot demostrant que la Garrotxa té un instint únic per superar totes les fites en l’àmbit de la solidaritat.

 

Notícies relacionades:
– Laura Duran, de la Fundació Lluita contra la Sida: “Part de la donació feta a la 3a Nit per la Recerca es retornarà a la declaració de la renda”
– El president de la Generalitat Carles Puigdemont presidirà la Nit de la Recerca a la Vall de Bianya

x