Comença la tercera edició del Festival MOT de literatura a la Carbonera en la seva setmana a Olot

Ja ha començat el Festival MOT a Olot. Ahir es va donar el tret de sortida a la setmana de converses literàries a la capital de la Garrotxa després del pas del festival per Girona la setmana passada. Avui i demà, La Carbonera i el seu entorn respiraran literatura i cultura amb la presència i els debats entre alguns dels millors escriptors del moment.

Després d’una setmana amb gran èxit i assistència notable a Girona, el Festival MOT de literatura es trasllada a Olot. Ahir a les 6 de la tarda van començar les converses entre escriptors a la Sala La Carbonera. El col·loqui entre Cristina Massanés i Eva Vázquez sobre ‘Escriure Muses’, centrada en l’escriptura sobre el personatge de Germaine Gargallo. Però també s’esperen altres grans noms que debatran sobre altres temes tant aquesta tarda com demà.

Després d”Escriure muses’ el debat va derivar cap a les vides obsessives. Qui en va parlar van ser el crític Juan Antonio Masoliver Ródenas i el costa-riqueny Carlos Fonseca. Aquest últim ha publicat el seu primer llibre amb Anagrama, ‘Coronel Lágrimas’, i ja pensa en una segona novel·la i la seva carrera literària.

‘Coronel Lágrimas’ ha rebut una molt bona acceptació per part de la crítica, i relata les 24 hores de tedi d’un personatge obsessiu i real a l’entorn dels Pirineus. És a partir d’aquesta obra que Fonseca, alumne de l’escriptor argentí Ricardo Piglia, vol consolidar la base de la seva futura carrera literària que es preveu molt rellevant.

 

Notícies relacionades:
– Aquest dijous comença a Girona el Festival MOT de literatura
– El Festival literari MOT d’Olot organitza un ‘bookcrossing’ per impulsar la lectura dels autors presents a l’esdeveniment
– Javer Cercas, Maria Barbal o Juan José Millàs seran alguns dels autors convidats a Olot pel festival MOT

x