Castellfollit de la Roca celebra aquest diumenge la segona edició de la Fira dels Picapedrers

Aquest diumenge a Castellfollit de la Roca es celebra la segona edició de la Fira dels Picapedrers. Durant tot el dia es duran a terme diverses activitats per recordar aquest passat del municipi.

El de picapedrer és un dels oficis antics que encara perduren a la Garrotxa, sobretot a Castellfollit de la Roca. Antigament el municipi havia tingut fins a tres pedreres. Avui, Castellfollit de la Roca és l’únic poble de tot l’estat que manté encara una pedrera de basalt en actiu. Per recordar aquest passat picapedrer, el municipi du a terme aquest diumenge la segona edició de la Fira dels Picapedrers. Durant tot el dia, els carrers del nucli antic del poble s’ompliran d’escultures i treballs dels picapedrers i es mostrarà en directe el treball d’escultura amb pedra d’Alfons Gil. Es faran visites programades a la pedrera i també es podrà veure una exposició sobre ‘El treball i la vida dels Picapedrers’ a l’església Vella. Hi haurà activitats infantils pels més menuts, un mercat artesanal, una botifarrada popular per esmorzar i una arrossada per dinar. Amb motiu d’aquest esdeveniment, el programa ‘1món.cat’ produït per La Xarxa amb la Col·laboració de les televisions locals i entre elles OLOT TELEVISIÓ, visitarà la fira amb connexions en directe entre les 4 i les 6 de la tarda.

x