Uns desconeguts entren a robar a l’Institut la Garrotxa fent un forat a la paret

Uns desconeguts han entrat a robar aquest dimecres a la nit a l’Institut la Garrotxa d’Olot. Els lladres van rebentar la caixa forta del centre després de fer un forat a la paret. La quantitat sostreta és petita en comparació a les destrosses que van ocasionar. El Garrotxa no és el primer institut de les comarques gironines on entren a robar en les últimes setmanes.

Aquest matí encara es podia veure el forat fet a la paret des d’on els lladres van obrir la caixa forta de l’Institut la Garrotxa. Primer van entrar per la finestra del despatx del director i van intentar esbotzar la caixa forta des de l’interior de l’edifici. En no aconseguir-ho, van fer el forat des de la façana, just on es trobava la caixa forta. Ho van fer utilitzant tres pics que van deixar allà mateix després de cometre el robatori. Segons els Mossos d’esquadra, la quantitat de diners sostreta ascendiria a uns 300 euros. Els lladres també es van emportar diversos discs compactes. La finestra ja ha estat reparada. Aquest matí els operaris havien de desplaçar-se al centre per tapar el forat. L’institut ha posat les gravacions de les càmeres de seguretat del centre a disposició dels Mossos d’esquadra perquè siguin investigades.

Es dóna la casuística que en les últimes dues setmanes s’han perpetrat altres robatoris en centres educatius de les comarques de Girona. N’han patit tant l’institut Josep Brugulat com el Pla de l’Estany, tots dos de Banyoles. Al Pla de l’Estany van entrar-hi a robar la nit abans del robatori a l’Institut la Garrotxa; Al Brugulat, van robar-hi el passat 8 d’abril. La investigació a Olot continua oberta.

 

 

x