La consulta sobre el Correbou d’Olot deixa tranquil al president de la Penya Taurina i perplex al director de la Fundació Fauna, que la veu ridícula

Ahir el Govern municipal d’Olot anunciava la consulta per decidir si s’ha de continuar organitzant el Correbou a la ciutat. Podran votar tots aquells ciutadans olotins que siguin majors de 16 anys de l’1 al 7 de juny. Un dia després de l’anunci, les cares visibles dels defensors i els detractors dels correbous han parlat a OLOT TELEVISIÓ. Han mostrat diferències d’opinions fins i tot davant del plantejament de la consulta.

L’anunci de la consulta per decidir el futur del Correbou a Olot ha deixat tranquils als organitzadors de l’acte, segurs d’aconseguir la majoria a favor del sí, i intranquils els detractors, que consideren ridícul que es plantegi una consulta en una ciutat declarada antitaurina des del 2004. Els detractors dels correbous pensen anar més enllà de la conscienciació ciutadana. La consulta no els conforma.

Els arguments en contra del Correbou giren entorn del patiment animal, en un acte que consideren equiparable a les curses de braus. Els arguments dels defensors del correbou, per la seva banda, giren entorn de l’assistència massiva a l’acte i els diners que deixa a la ciutat. La consulta ja ha estat plantejada i la campanya ha començat. El resultat el decidiran els ciutadans majors de 16 anys la setmana de l’1 al 7 de juny.

 

Notícies relacionades:
– La consulta del correbou serà de l’1 al 7 de juny i podran votar els majors de 16 anys
– L’Ajuntament d’Olot contracta l’empresa Valoretica per dur a terme les consultes ciutadanes del correbou i el Firal
– L’Ajuntament d’Olot organitzarà una consulta per preguntar als ciutadans si volen seguir celebrant el Correbou