El Servei de Jovenut del Consell Comarcal connecta els joves amb Europa a través dels programes Eurodesk i Hi Connect

Des de la creació de la Unió Europeu, les polítiques de joventut han estat un tema de gran interès per als Estats membres. A la Garrotxa, el Consell Comarcal, a través de la Xarxa Europea Eurodesk, posa a l’abast dels joves informació sobre oportunitats i recursos a la Unió Europea per a esdevenir joves actius i per afavorir el seu coneixement, la seva educació i incrementar les seves possibilitat d’accedir al mercat laboral.

El Consell Comarcal de la Garrotxa és l’únic punt d’informació d’aquestes característiques a tota la demarcació de Girona. Els llocs Eurodesk són anomenats Multiplicadors Qualificats, i estan repartits per pobles i ciutats de tota Europa. En aquest cas, és a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa, a Olot, on els seus tècnics posen a l’abast dels joves, o d’aquelles persones que treballen en l’àmbit de la joventut, informació relacionada amb cursos, programes d’intercanvi, voluntariat, programes europeus, allotjament o treball, entre altres.

Després de 2 anys de funcionament, el punt d’informació Eurodesk és cada cop més utilitzat i conegut entre els joves de la Garrotxa. Aquest interès creixent en participar en programes europeus va quedar palès el passat 1 d’abril a la xerrada informativa sobre un altre programa europeu, el “Hi Connect” que va tenir lloc a l’alberg municipal de la Vall d’en Bas, on van ser molts els assistents que van voler més detalls sobre aquest programa de voluntariat. Es tracta d’una acció de la xarxa d’albergs Costa Brava Pirineu de Girona, que es va iniciar l’any 2011 gràcies a l’impuls de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, de Sant Joan de les Abadesses, i que en l’actualitat compta amb la participació d’albergs a països com Anglaterra i Gal·les, Alemanya, Holanda, Noruega, Islàndia, Espanya i Catalunya.

La Raquel Fernández, de Vall de Bianya, va participar l’any passat en el programa Hi Connect, concretament a un alberg d’Anglaterra. A la xerrada va explicar als joves assistents el resultats obtinguts de la seva estada de voluntariat. Per als municipis de la Garrotxa, com la Vall d’en Bas, que els seus joves puguin participar en programes com el Hi Connect és una ocasió immillorable per a la seva formació. Qui tingui entre 18 i 30 anys i vulgui fer un voluntariat a un alberg de joventut d’Europa aquest estiu, pot visitar el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa abans del 20 d’abril i informa-se’n. L’oficina Eurodesk també informa sobre oportunitats i recursos a la Unió Europea. Per a totes aquestes informacions, es pot Consultar la pàgina web www.garrotxajove.cat.

 

Notícies relacionades:
– L’àrea de Joventut del Consell Comarcal consolida els serveis de l’I-Punt als instituts i Tarda Jove des de l’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa